Ciasto Yin Yang
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
biszkopt: ubij jajka z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę, ostrożnie, wlej do formy, piecz 45 min 160 GR, ostudź ,pokrój, w razie potrzeby namocz.
krem: ubij skondensowane mleko z twarogiem, posmaruj ciasta, dodałem do środka 15 g orzechów włoskich i 20 g brzoskwiń w puszkach, polałem 1 część białą, a drugą ciemną czekoladą, posypałem boki 20 g kulek czekoladowych, shuriken z mastyksu i napis, naturalnie zabarwiony.
krem: ubij skondensowane mleko z twarogiem, posmaruj ciasta, dodałem do środka 15 g orzechów włoskich i 20 g brzoskwiń w puszkach, polałem 1 część białą, a drugą ciemną czekoladą, posypałem boki 20 g kulek czekoladowych, shuriken z mastyksu i napis, naturalnie zabarwiony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g