skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój filet z kurczaka, a następnie włóż do rondla. Napełnij ptaka wodą, aby był całkowicie przykryty. Wysyłamy patelnię do ognia. Gotuj przez 20 minut od momentu wrzenia. Następnie schłodź filet bez wyjmowania go z bulionu. Wyjmujemy już schłodzony filet, kroimy go w kostkę.
2. Dokładnie umyj ziemniaki w ciepłej wodzie. Skórka powinna być idealnie czysta. Włóż ziemniaki do rondla, zalej wodą. Wszystkie ziemniaki powinny być całkowicie zanurzone w wodzie. Wysyłamy patelnię do ognia, gotujemy ziemniaki do miękkości, około 25 minut od momentu wrzenia. Następnie spuszczamy wodę, chłodzimy ziemniaki w mundurach. Następnie obierz i pokrój w kostkę.
3. Jaja kurze wkładamy do rondla, napełniamy wodą. Wysyłamy patelnię do ognia. Gotuj jajka na twardo. To znaczy 6 minut od momentu wrzenia. Schłodzić jajka w pojemniku z zimną wodą, oczyścić ze skorupy. Oddziel białka żółtkami. Białka kroimy w kostkę, a żółtka wkładamy do miski, dodajemy do nich musztardę, pocieramy widelcem na jednorodną masę.
4. Moje ogórki pod bieżącą wodą. Jeśli nie są najmłodsi, skórę należy obrać. Jeśli ogórki są młode, nie można tego zrobić. Następnie odetnij końce po obu stronach. Pokrój ogórki w kostkę. Moje rzodkiewki, odetnij ogony. Pokroić w drobną kostkę. Umyj zieloną cebulę i koperek, a następnie pokrój tak małe, jak to możliwe. Rozłóż warzywa w misce, posyp solą. Pocieramy rękami, aby warzywa wypuściły sok.
5. A teraz wkładamy ziemniaki, kurczaka, białka, żółtka z musztardą, ogórki, rzodkiewki, zioła do dużej miski. Wszystko dobrze wymieszaj, sól do smaku. Wypełnij składniki zimnym ayranem. Jeszcze raz wymieszaj.
układamy na porcjowanych talerzach. W razie potrzeby możesz ozdobić rukolą.
smacznego! Jedz dla zdrowia i przyjemności!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g