ciasto rybne z ciasta drożdżowego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj marchewki, pokrój cebulę na pół pierścienia, usmaż lekko naskovrov z olejem roślinnym, solą i pieprzem, ostudź do ciepła.
drożdże rozcieńczyć w ciepłym mleku z cukrem, dodać mąkę, jajko, masło, sól i zagnieść ciasto jak na placki. Przykryj wilgotnym ręcznikiem, umieść w ciepłym miejscu i pozostaw na 30-45 minut.
następnie podziel ciasto na 4 równe części,rozwałkuj w owale, połóż każdy owal fileta rybnego. Sól i pieprz rybę do smaku. Na fileulozhut schłodzone smażone.
Wytnij krawędzie owali ukośnymi paskami (jodełką) o szerokości 1-1,5 cm, przeplataj paski jak warkocz .Nadaj kształt. Pozostaw na 10-15 minut. Posmaruj luźnym jajkiem i piecz w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Język morski - 88 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g