pikantne ciasteczka miodowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj cynamon, mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir, goździki, cukier.
dodaj masło, miód, mleko i jajko. Dokładnie wymieszaj.
dodaj skórkę pomarańczową. Ponownie wymieszaj.
za pomocą łyżeczki ciasto przełożyć do cukru i zawinąć w nim.
ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż blachę do pieczenia z ciasteczkami do lodówki na 5-7 minut. następnie natychmiast do piekarnika na 10-12 minut. w 180C.
dodaj masło, miód, mleko i jajko. Dokładnie wymieszaj.
dodaj skórkę pomarańczową. Ponownie wymieszaj.
za pomocą łyżeczki ciasto przełożyć do cukru i zawinąć w nim.
ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż blachę do pieczenia z ciasteczkami do lodówki na 5-7 minut. następnie natychmiast do piekarnika na 10-12 minut. w 180C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal / 100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g