Pufy serowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej mleko, wodę, olej roślinny do rondla. Wszystko to solimy i podpalamy. Doprowadzić do wrzenia i lekko ostudzić. Dodaj mąkę do rondla i zagniataj drewnianą łyżką, aby się nie poparzyć. Pozostaw ciasto na dziesięć minut.
przenieś ciasto do miski i dodaj jajka. Dobrze ugniatamy. Następnie wlej ser i ponownie ugniataj, aż będzie gładki.
nasmaruj ręce olejem i uformuj małe okrągłe bułeczki. Średnica bułek nie powinna przekraczać 5 centymetrów. Nasmaruj arkusz olejem i piecz przez około 25 minut, aż będzie jasnobrązowy. Na stole podajemy na ciepło z prawdziwą brazylijską kawą. Nie z tym surogatem, który nazywa się "rozpuszczalnym", ale z" żywym " - świeżo zmielonym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g