tortilla z ziemniakami z kurczaka i serem w piekarniku

gotowanie nie jest trudne, ale okazuje się zaskakująco smaczne! Tortilla z kurczakiem, ziemniakami i serem w piekarniku jest soczysta, obfita i pyszna. Zajmie ci to dużo czasu, ale dostaniesz świetną, bardzo satysfakcjonującą kolację, która spodoba się wszystkim członkom rodziny, a zwłaszcza dziecku!
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 45 % 18 g
węglowodany 25 % 10 g
259 kcal
IG: 30 / 70 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tortillę z ziemniakami z kurczaka i serem w piekarniku? Produkty do gotowania. Bierzemy ciasto drożdżowe, można je przygotować według dowolnego wygodnego przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowanie żywności: obierz ziemniaki i pokrój w cienkie kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mięso z kurczaka jest oczyszczone z kości. Mięso trafi do ciasta, a kości można następnie wykorzystać na bulion. Mięso z kurczaka kroimy na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ser przechodzi przez tarkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W osobnej misce wymieszaj śmietanę, majonez i ząbki czosnku przeciśnięte przez czosnek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z połowy testu rozwijamy dużą cienką warstwę. Kładziemy go na blasze do pieczenia natłuszczonej olejem roślinnym. Posmaruj warstwę połową sosu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej wszystkie ziemniaki na sos. na tym etapie możesz posolić.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy kurczaka na ziemniakach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej część sera do sosu, wymieszaj i wlej na kurczaka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp pozostałym serem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamknij ciasto drugą cienką warstwą ciasta, uformuj jak ciasto. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ciasto, aż powstanie złoty kolor.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyjmujemy gotowe ciasto z piekarnika, ale nie kroimy go, należy pozostawić do ostygnięcia, a proces chłodzenia nie powinien być ostry, sos powinien ostygnąć i zgęstnieć, w przeciwnym razie po prostu się wyleje. W tym celu zostawiam wypieki na patelni, przykrywam papierem i ręcznikiem. więc odpoczywa dla mnie przez około 30 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Kroimy na kawałki i jemy z przyjemnością.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy