skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tortillę z ziemniakami z kurczaka i serem w piekarniku? Produkty do gotowania. Bierzemy ciasto drożdżowe, można je przygotować według dowolnego wygodnego przepisu.
Krok 2:
Gotowanie żywności: obierz ziemniaki i pokrój w cienkie kostki.
Krok 3:
Mięso z kurczaka jest oczyszczone z kości. Mięso trafi do ciasta, a kości można następnie wykorzystać na bulion. Mięso z kurczaka kroimy na małe kawałki.
Krok 4:
Ser przechodzi przez tarkę.
Krok 5:
W osobnej misce wymieszaj śmietanę, majonez i ząbki czosnku przeciśnięte przez czosnek.
Krok 6:
Z połowy testu rozwijamy dużą cienką warstwę. Kładziemy go na blasze do pieczenia natłuszczonej olejem roślinnym. Posmaruj warstwę połową sosu.
Krok 7:
Wlej wszystkie ziemniaki na sos. na tym etapie możesz posolić.
Krok 8:
Kładziemy kurczaka na ziemniakach.
Krok 9:
Wlej część sera do sosu, wymieszaj i wlej na kurczaka.
Krok 10:
Posyp pozostałym serem.
Krok 11:
Zamknij ciasto drugą cienką warstwą ciasta, uformuj jak ciasto. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ciasto, aż powstanie złoty kolor.
Krok 12:
Wyjmujemy gotowe ciasto z piekarnika, ale nie kroimy go, należy pozostawić do ostygnięcia, a proces chłodzenia nie powinien być ostry, sos powinien ostygnąć i zgęstnieć, w przeciwnym razie po prostu się wyleje. W tym celu zostawiam wypieki na patelni, przykrywam papierem i ręcznikiem. więc odpoczywa dla mnie przez około 30 minut.
Krok 13:
Kroimy na kawałki i jemy z przyjemnością.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g