faszerowana papryka w sosie śmietanowo-pomidorowym w piekarniku

szybkie danie mięsne w przystępnych cenach! Dość prosty przepis na gotowanie papryki nadziewanej mięsem mielonym z ryżem w sosie pomidorowo-śmietanowym w piekarniku, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 43 % 10 g
140 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować pyszne nadziewane papryki w sosie pomidorowo-śmietanowym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do gotowania nadziewanej papryki w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij pieczenie i umieść patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, a następnie rozłóż jedną dużą główkę drobno posiekanej cebuli, jedną marchewkę startą na drobnej tarce, a następnie wymieszaj i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta na średniej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie wlej do niej sól, jedną trzecią łyżeczki ziry, jedną trzecią łyżeczki chmielu-suneli i jedną trzecią łyżeczki kolendry do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż dwieście gramów ryżu gotowanego do połowy do miski z mięsem mielonym, a następnie dodaj do niego mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż połowę ugotowanego smażonego warzywa z patelni do miski z mięsem mielonym i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jednego pomidora na małe kawałki i włóż na patelnię z pozostałym smażeniem, a następnie dodaj do niego trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około dwie minuty na średniej temperaturze pieca.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sól, liść laurowy, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, sto pięćdziesiąt gramów sosu pomidorowego, sto pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany do smaku na patelnię z dressingiem warzywnym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej dwieście mililitrów przegotowanej wody na patelnię, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj SOS.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dokładnie wymieszaj ugotowane mięso mielone i mocno nadziewaj nim wcześniej obraną paprykę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź odpowiednią głęboką patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej paprykę i usmaż ją w wysokiej temperaturze pieca.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Napełnij paprykę przygotowanym dressingiem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i włóż na godzinę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    W miarę upływu czasu wyjmij patelnię z gotowaną nadziewaną papryką z piekarnika i podawaj na stole.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na gotowanie papryki nadziewanej mięsem mielonym z ryżem w sosie śmietanowo-pomidorowym w zwykłym piekarniku! Pamiętaj, aby przygotować to szybkie, obfite drugie danie według naszego przepisu, które można przygotować na obiad, lunch lub podać na świątecznym stole! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy