skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować pyszne nadziewane papryki w sosie pomidorowo-śmietanowym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do gotowania nadziewanej papryki w piekarniku.
Krok 2:
Rozpocznij pieczenie i umieść patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, a następnie rozłóż jedną dużą główkę drobno posiekanej cebuli, jedną marchewkę startą na drobnej tarce, a następnie wymieszaj i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta na średniej temperaturze pieca.
Krok 3:
Weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie wlej do niej sól, jedną trzecią łyżeczki ziry, jedną trzecią łyżeczki chmielu-suneli i jedną trzecią łyżeczki kolendry do smaku.
Krok 4:
Włóż dwieście gramów ryżu gotowanego do połowy do miski z mięsem mielonym, a następnie dodaj do niego mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Włóż połowę ugotowanego smażonego warzywa z patelni do miski z mięsem mielonym i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 6:
Pokrój jednego pomidora na małe kawałki i włóż na patelnię z pozostałym smażeniem, a następnie dodaj do niego trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około dwie minuty na średniej temperaturze pieca.
Krok 7:
Dodaj sól, liść laurowy, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, sto pięćdziesiąt gramów sosu pomidorowego, sto pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany do smaku na patelnię z dressingiem warzywnym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Wlej dwieście mililitrów przegotowanej wody na patelnię, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj SOS.
Krok 9:
Dokładnie wymieszaj ugotowane mięso mielone i mocno nadziewaj nim wcześniej obraną paprykę.
Krok 10:
Weź odpowiednią głęboką patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej paprykę i usmaż ją w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 11:
Napełnij paprykę przygotowanym dressingiem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i włóż na godzinę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.
Krok 12:
W miarę upływu czasu wyjmij patelnię z gotowaną nadziewaną papryką z piekarnika i podawaj na stole.
Krok 13:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na gotowanie papryki nadziewanej mięsem mielonym z ryżem w sosie śmietanowo-pomidorowym w zwykłym piekarniku! Pamiętaj, aby przygotować to szybkie, obfite drugie danie według naszego przepisu, które można przygotować na obiad, lunch lub podać na świątecznym stole! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g