skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zmiękczone masło zmielić z cukrem.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3:
Dodaj powstałą mieszaninę do oleju. Wymieszaj wszystkie składniki rękami.
Krok 4:
Powinieneś zrobić okruchy mąki. To jest ciasto.
Krok 5:
Zetrzyj twaróg widelcem lub wytrzyj blenderem zanurzeniowym.
Krok 6:
Otrzymasz taką owsiankę z twarogu.
Krok 7:
Dodaj śmietanę, żółtka do twarogu i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Białka ubić z cukrem w gęstą pianę, aby podczas przechylania miski białka się nie wylewały.
Krok 9:
Połącz ubite białka z masą twarogową i delikatnie wymieszaj.
Krok 10:
W naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia wlej połowę ciasta.
Krok 11:
Ułóż masę twarogowo-białkową na wierzchu i posyp twarożek pozostałym ciastem.
Krok 12:
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ~25-30 minut.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g