Crimson simple Charlotte na trzech jajach

Charlotte wcale nie musi być z jabłek! Łatwość przygotowania Kocham Charlotte. Ze względu na łatwość przygotowania i możliwość użycia dowolnych jagód i owoców podczas gotowania. Najczęściej gotuję go z jabłkami, pomarańczami lub bananami. Ale latem używane są różne jagody.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 83 % 45 g
229 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

jedną z moich ulubionych jagód są maliny. Dlatego powiem ci przepis na charlotte z malinami.
oprócz smaku takie ciasto jest również bardzo przydatne. W końcu witaminy zawarte w malinach nie znikają pod wpływem wysokich temperatur podczas gotowania lub pieczenia.
maliny należy posortować, umyć i wysuszyć.
białka oddzielone od żółtek ubijamy mikserem lub w blenderze na gęstą pianę.
wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj do białka i dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj powstałą mieszaninę.
weź naczynie do pieczenia, wlej do niego powstałe ciasto i ułóż maliny na wierzchu. Możesz również użyć zwykłej blachy do pieczenia, pokrywając ją papierem do pieczenia. Podoba mi się pierwszy sposób bardziej.
piecz Charlotte malinową przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
gotowość do ciasta można spróbować wykałaczką lub drewnianym patyczkiem.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy