omlet w opakowaniu ugotowany na patelni

puszysty i zdrowy omlet ugotowany w torbie! Ta metoda gotowania omletu w torbie nie jest gorsza w gotowaniu na parze. Omlet jest lekki, ale jednocześnie dość sycący. Chociaż przepis zasługuje na uwagę ze względu na sposób przygotowania potrawy! Szybko i łatwo!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 11 % 2 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź większe jajka, najlepiej, jeśli będą to jaja domowe, a w skrajnych przypadkach co. Mają nie tylko duży rozmiar, ale także jasnopomarańczowe żółtko, dzięki któremu omlet będzie miał piękny kolor. Przed rozpoczęciem gotowania sprawdź, jak świeże są jajka. Umieść je w pojemniku z wodą o temperaturze pokojowej. Jeśli jajka opadną na dno-są świeże, jeśli się pojawią-lepiej ich nie używać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj paczkę, w której ugotujesz omlet. Odpowiednie są zwykłe małe torby śniadaniowe. Aby uzyskać większą wytrzymałość, użyłem dwóch torebek: zagnieżdżonych jeden w drugim.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj jajka bardzo dobrze - na ich skorupkach jest dużo bakterii. Bezpośrednio w torbie delikatnie wbij jajka i wlej mleko. Zauważam, że mleko może być dowolne: zarówno naturalne, jak i roślinne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W razie potrzeby dodaj ulubione składniki do torby. Jeśli jesteś fanem bardziej satysfakcjonujących potraw, możesz dodać kawałki bekonu, kawałki kurczaka, pokrojone pieczarki, tarty ser. Odpowiednie będą również kawałki dowolnych warzyw: pokrojone pomidory, słodka papryka i cebula. Jeśli wolisz wersję zbliżoną do klasycznej wersji omletu, możesz po prostu ograniczyć się do świeżo posiekanych ziół.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posolić mieszankę omletów. Na tym etapie możesz również dodać inne suszone zioła lub przyprawy: mieloną ostrą paprykę, paprykę, czosnek w proszku i inne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki prosto rękami, wyrabiając Worek Na Zewnątrz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zawiąż górę paczki na mocnym supełku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zagotuj wodę w rondlu. Włóż torebkę bezpośrednio do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostrożnie wyjmij torebkę omletu i ostudź trochę. Następnie ostrożnie pokrój torebkę i podawaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Taki omlet jest idealny na rodzinne Śniadanie, spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy