przekąska brzoskwiniowa
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
pokrój brzoskwinię na 8 plasterków (namocz je w wermucie), 2 warstwy szynki - na 8 pasków wzdłuż. Plasterki brzoskwini owinąć paskami szynki, włożyć do małej ogniotrwałej formy i piec w piekarniku na średnim ogniu przez 10 minut. Posyp zmiażdżonymi orzeszkami pinii, włóż liście mięty i bazylii, przykryj folią i wstaw do wyłączonego piekarnika na co najmniej godzinę. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Ten przepis "narodził się", ponieważ melon w prosciutto został zaplanowany jako przekąska, ale nagle okazało się, że jedna z dziewcząt nie je melona. Musiałem pilnie wyjść z przyjaciółką. W ten sposób z zimnego antipasti okazało się ciepłe, ale także w połączeniu słodkim+słonym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Wermut - 120 kcal/100g