przekąska brzoskwiniowa

Łatwa i zdrowa przekąska dla miłośników owoców. Cóż, co można polubić w przekąsce? Do czego służy!!! Niezwykły smak, szynka z owocami-pikantna.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 40 % 8 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

pokrój brzoskwinię na 8 plasterków (namocz je w wermucie), 2 warstwy szynki - na 8 pasków wzdłuż. Plasterki brzoskwini owinąć paskami szynki, włożyć do małej ogniotrwałej formy i piec w piekarniku na średnim ogniu przez 10 minut. Posyp zmiażdżonymi orzeszkami pinii, włóż liście mięty i bazylii, przykryj folią i wstaw do wyłączonego piekarnika na co najmniej godzinę. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Ten przepis "narodził się", ponieważ melon w prosciutto został zaplanowany jako przekąska, ale nagle okazało się, że jedna z dziewcząt nie je melona. Musiałem pilnie wyjść z przyjaciółką. W ten sposób z zimnego antipasti okazało się ciepłe, ale także w połączeniu słodkim+słonym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Wermut - 120   kcal/100g

Podobne przepisy