skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty. Ryba jest wstępnie rozmrożona.
Krok 2:
Ryż opłucz kilka razy (aż woda będzie czysta), wlej do miski multicookera, sól i pieprz do smaku, dodaj kurkumę i zalej wodą (weź ilość wody według własnego uznania, który ryż lubisz)
Krok 3:
Pokrój pomidory w plasterki...
Krok 4:
Pokrój rybę na porcje...
Krok 5:
Twardy ser zetrzeć na drobnej tarce...
Krok 6:
Radzę umieścić miskę do gotowania na parze na tacy (aby nie zabrudzić stołu, gdy wkładasz do niego składniki), lekko posmaruj olejem roślinnym.
Krok 7:
Włóż warstwę ryby do miski do gotowania na parze, sól i pieprz do smaku...
Krok 8:
Rozłóż warstwę pomidorów na wierzchu...
Krok 9:
Posmaruj wszystko lekko kwaśną śmietaną (kto lubi tłuszcz, może posmarować majonezem).
Krok 10:
Posyp startym serem na wierzchu.
Krok 11:
Ustawiamy miskę do gotowania na parze w multicookerze (gdzie mamy już ryż w misce), zamykamy i ustawiamy tryb "pary" na 20 minut. Po 20 minutach ryba jest gotowa, ryż należy sprawdzić-jeśli płyn jeszcze nie odparował, a następnie (po usunięciu podwójnego kotła) dodaj kolejne 5-10 minut. I danie jest gotowe!
Krok 12:
Serwujemy danie i wzywamy domowników do kolacji. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g