witlinek w powolnej kuchence

gotuj rybę smacznie, szybko i bez kłopotów! Witlinek gotowany w powolnej kuchence to najdelikatniejsze danie, mięso okazuje się soczyste, pachnące. Możesz podawać taką rybę samodzielnie lub udekorować gotowanymi ziemniakami, ryżem, a także duszonymi, pieczonymi, świeżymi warzywami do smaku. W razie potrzeby do listy składników można dodać przyprawy do ryb.
Irene-LimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 85 % 11 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 8 % 1 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Oczyść rybę z wnętrzności, odetnij głowę i płetwy, dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz.

2. Obierz marchewki i cebulę, pokrój marchewki w cienkie paski, cebulę w półpierścienie. Rozłóż przygotowane warzywa w misce Multicooker.

3. Umyj pomidora, posiekaj blenderem.

4. Kładziemy tusze witlinka na poduszce warzywnej, solimy, pieprzymy do smaku, rozprowadzamy pokruszonego pomidora, wlewamy trochę wody.

5. Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas gotowania na 30 minut.

po sygnale dźwiękowym danie można podać na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Witlinek - 72   kcal/100g

Podobne przepisy