witlinek w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę z wnętrzności, odetnij głowę i płetwy, dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz.
2. Obierz marchewki i cebulę, pokrój marchewki w cienkie paski, cebulę w półpierścienie. Rozłóż przygotowane warzywa w misce Multicooker.
3. Umyj pomidora, posiekaj blenderem.
4. Kładziemy tusze witlinka na poduszce warzywnej, solimy, pieprzymy do smaku, rozprowadzamy pokruszonego pomidora, wlewamy trochę wody.
5. Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas gotowania na 30 minut.
po sygnale dźwiękowym danie można podać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Witlinek - 72 kcal/100g