kalafior w powolnej kuchence na parze

Dowiedz się jak zrobić dietetyczny dodatek warzywny na parze. Mrożony kalafior można pysznie ugotować w powolnej kuchence. W przepisie kapusta jest gotowana na parze, jest to korzystne, ponieważ do gotowania nie jest wymagany olej, a przystawka jest w 100% dietetyczna. Danie można podawać z sosem śmietanowym, z gotowanym kurczakiem lub indykiem.
faustinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 57 % 4 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Kapustę należy najpierw rozmrozić, w tym celu układamy torbę z kwiatostanami w pojemniku z gorącą wodą. W ten sposób kapusta szybko się rozmraża.

2. Wlej gorącą wodę do miski multicookera (niewiele, około 1 litra).

3. Kwiatostany kapusty umieszcza się w sitku do gotowania na parze, soli, a następnie umieszcza na misce multicookera. 

4. Wybierz program "PARA" i gotuj przez 15-20 minut. Kapusta powinna stać się miękka.

danie można podawać jako przystawkę lub samodzielnie, uzupełniając ulubionym sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mrożona kapusta - 34   kcal/100g

Podobne przepisy