noworoczne galaretowate mięso wołowe w powolnej kuchence
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim moczyć nogi w zimnej wodzie, aby nadmiar krwi zniknął. Okresowo zmieniaj wodę i moczyć, aż woda stanie się przezroczysta.
gdy nogi będą gotowe do gotowania, obierz warzywa. Pokrój marchewkę na 2 części, odetnij ogon cebuli.
umieść nogi i warzywa w misce multicookera, zalej wodą, solą i zamieszaj. Zamknij pokrywkę i ustaw tryb "mięso" na 60 minut.
po sygnale dźwiękowym delikatnie otwórz pokrywę. Połóż nogi na talerzu i odcedź bulion. Oddziel mięso od kości i podziel na włókna. Rozłóż mięso w porcjach, dodaj posiekany czosnek i zioła, zalej bulionem.
odstaw galaretkę do ostygnięcia,a następnie wstaw do lodówki, aż całkowicie stwardnieje (co najmniej 1-1, 5 godziny), po czym można ją podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g