skład / składniki
metoda gotowania
wlej mleko do miski multicookera i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-6 godzin. W rezultacie otrzymujemy pachnące ghee mleko.
wlej część (około 200 ml) stopionego mleka do małej miski (resztę zostaw w misce). Po ostygnięciu do temperatury pokojowej wymieszaj z jogurtem (używam wyłącznie domowego, ale możesz wziąć wysokiej jakości jogurt sklepowy sprawdzonej marki).
ubij mieszaninę mleka i jogurtu, aż będzie gładka, a następnie wróć do miski multicookera, mieszając z pozostałym mlekiem.
teraz wlej cukier zwykły i waniliowy, wymieszaj.
używając trybu "podgrzewania", gotuj jogurt przez 8 godzin, a następnie wlej do osobnej miski i pozwól mu ostygnąć.
zmiel Maliny za pomocą blendera.
dodaj puree malinowe do schłodzonego jogurtu i ponownie ubij wszystko mikserem.
wlej jogurt do szklanek i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g