chipsy ziemniaczane na patelni domowej roboty
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Proste i bardzo przystępne składniki.
Krok 2:
Obierz ziemniaki i zamień je w plastry - nożem, tarką lub innym urządzeniem.
Krok 3:
Napełnij ziemniaki wodą, spłucz skrobią i osusz ręcznikiem papierowym. Rozłóż w jednej warstwie na talerzu (desce) i dopraw mieszanką przypraw.
Krok 4:
Dobrze rozgrzej olej i usmaż frytki.
Krok 5:
Kiedy z jednej strony stały się złote-odwracamy.
Krok 6:
Spłucz nadmiar oleju i włóż do talerza. Podawaj domowe chipsy gotowane w domu na patelni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g