pieczony arbuz po pekińsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój arbuza w trójkąty, obierz
Krok 2:
Dodaj skrobię do białek jaj, wcześniej rozcieńczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody, wymieszaj
Krok 3:
Zanurz Trójkąty arbuza najpierw w białkach ze skrobią, a następnie zwiń w mące
Krok 4:
Smażyć na dużej ilości oleju na patelni z obu stron na złoty kolor. Połóż nadmiar oleju na ręcznikach papierowych, aby szkło. Przed podaniem posyp cukrem pudrem
smacznego!))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g