skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Tutaj wszystko, czego potrzebujemy. Cóż, oczywiście olej do głębokiego smażenia. Włóż szklankę wody do nadzienia do zamrażarki i włącz piekarnik na 30 stopni.
Krok 2:
Bierzemy miskę, wlewamy do niej drożdże i cukier
Krok 3:
Wlej ciepłą wodę i pozostaw w ciepłym miejscu na 10 minut. Drożdże powinny reagować z cukrem. Jeśli bardzo się spieszysz, nie możesz czekać 10 minut, ale przejdź od razu do następnego kroku, ale myślę, że 10 minut to nie tyle) możesz poczekać.
Krok 4:
W następnym etapie wlej większość mąki i soli do miski.
Krok 5:
Zagniataj ciasto. Podczas ugniatania dodaj mąkę, aby nie była zbyt gęsta. Podczas pracy z ciastem zawsze smaruję ręce olejem roślinnym. Spróbuj, to bardzo wygodne.
Krok 6:
Wyłącz piekarnik. Włóż ciasto do miski lub rondla, przykryj folią, zawiń w duży ręcznik i wyślij do piekarnika na 20 minut.
Krok 7:
W międzyczasie zajmijmy się mięsem mielonym. Dodaj posiekaną cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa. Dobrze ugniataj przez 10 minut. Możesz pokonać mięso mielone - podnieś je i wrzuć na talerz.
Krok 8:
Nie zapomniałeś o wodzie w zamrażarce? Wyjmujemy, wlewamy do mięsa mielonego i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Teraz zostawmy go, żeby odpoczął.
Krok 9:
Wyjmujemy ciasto z piekarnika, już wyrosło.
Krok 10:
Posyp stół mąką. Ciasto dzielimy na 8 równych części (35-40 GR)
Krok 11:
Rozwałkuj każdą część na ciasto.
Krok 12:
Rozłóż mięso mielone na środku ciasta,
Krok 13:
I szczypanie. Możesz całkowicie ścisnąć lub zostawić otwór, aby mięso mielone było widoczne. Włączamy piec i kładziemy na nim patelnię z olejem na 10 minut, aby się rozgrzać, a tymczasem nasi bielacy będą się trochę oddalać.
Krok 14:
W gorącym oleju delikatnie opuść belyashy szczyptą w dół. W żadnym wypadku nie na odwrót! Smażyć 3-4 minuty
Krok 15:
Odwróć i smaż ponownie przez 3-4 minuty. Nie spiesz się, aby zdobyć belyashy, nawet jeśli wydaje ci się, że już się zrumienili, ale wciąż jest ich mało. Ważne jest dla nas, aby ciasto i nadzienie były całkowicie usmażone
Krok 16:
Połóż gotowe białe na ręczniku papierowym i pozwól mu trochę ostygnąć. Cóż, ty i ja mamy cudowne białe z lekko chrupiącą skórką i przewiewne w środku, z pysznym i soczystym nadzieniem. Smacznego.
wskazując liczbę porcji, wyszedłem z faktu, że każdy dostanie 2 białe, ale w rzeczywistości białe są tak smaczne, że wystarczą tylko dla dwóch, a nawet wtedy niewiele))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g