lody bananowe w maszynie do lodów

Przygotuj najsmaczniejsze domowe lody dla swoich bliskich! Lody bananowe w maszynie do lodów są niesamowicie smaczne i delikatne, bardzo kremowe i aromatyczne. Dzięki tej cudownej technice nie ma gdzie łatwiej go ugotować. Wszystko, czego potrzebujesz od kucharza, to puree banany, a maszyna do lodów robi resztę. Oczywiście musisz uzbroić się w cierpliwość, gdy robi lody, a potem smakołyk zamarza w zamrażarce. I ważny punkt-miska Maszyny do lodów musi być najpierw dobrze schłodzona. W takim przypadku lody będą doskonałe!
natali-♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 82 % 28 g
173 kcal
IG: 7 / 29 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 50 min

ważne jest, aby pamiętać, że zanim zaczniesz przygotowywać pyszny zimny przysmak, miskę Maszyny do lodów należy przechowywać w zamrażarce przez osiem godzin. Wygodnie jest usunąć go wieczorem w nocy lub odwrotnie-wcześnie rano i przygotować lody po południu / wczesnym wieczorem. Jednak nie jest konieczne trzymanie miski w zamrażarce przez osiem godzin-to minimalny czas.

rozpoczynamy gotowanie. Banany obieramy i wkładamy do miski blendera, rozbijając na kilka części. Następnie myjemy cytryny, kroimy je na połówki, a następnie wyciskamy sok z każdej z nich. Możesz to zrobić za pomocą specjalnego urządzenia lub po prostu rękami (w tym przypadku lepiej pokroić na ćwiartki). Sok z bananów.

za pomocą blendera zamień banany w puree, a następnie wlej ekstrakt waniliowy do masy owocowej. Wlej cukier, wlej mleko i ciężką śmietanę (co najmniej 30% tłuszczu). Ubij ponownie blenderem zanurzeniowym razem.

wyjmij miskę z zamrażarki, wlej do niej powstałą kremowo-mleczną masę bananową. Zainstaluj miskę w maszynie do lodów i włącz ją na czterdzieści minut. Gdy minie czas, masa wyraźnie stanie się grubsza, gęstsza. Wlej go do foremek. Możesz użyć wszystkiego-specjalnych silikonowych lub plastikowych foremek do lodów i po prostu plastikowych lub papierowych kubków. Lub łatwiej: zamrozić wszystko w jednej formie, a następnie podawać lody w kulkach.

włóż lody do zamrażarki na co najmniej dwie godziny. Po tym czasie lody można podawać i cieszyć się!

smacznego! Pyszne lody!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy