Ryba maślana wędzona i solona
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
w pojemniku, w którym posolisz rybę, zrób solankę z wody soli i cukru. Oznacz tam naszą rybę. Pozwól solić w temperaturze pokojowej przez jeden dzień. Po dniu wyjmujemy jeden kawałek ryby, a drugi wysyłamy do lodówki, aby był jeszcze w solance przez jeden dzień.
teraz wędzimy nasz kawałek maślanej ryby. Bierzemy odpowiedni rondel, pokrywamy spód folią, kładziemy trociny na folii i ponownie pokrywamy folią. Zetem bierzemy ruszt na ruszcie, kładziemy rybę, przykrywamy pokrywką i wędzimy na maksymalnym ogniu przez 15 minut. Po tym, jak ryba jest wędzona, musisz dać jeden dzień na zwietrzenie ryby.
po dniu wyjmujemy nasze kawałki ryb, kroimy i otrzymujemy wspaniały asortyment ryb: -) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ryba maślana - 112 kcal/100g