marynowane boczniaki z cebulą

przekąska na każdą okazję! Gotuj ze smakiem! . Marynowane boczniaki są pyszne. A na świątecznym stole należy podać, a w dni powszednie można zjeść. Spróbuj!
JożykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 55 % 6 g
węglowodany 27 % 3 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

na małej patelni przygotuj marynatę:

1. Wlać wodę, olej słonecznikowy, sól i wzbogacić przyprawami-pieprzem, goździkami, liśćmi laurowymi. Tutaj wyciskamy czosnek i sok z cytryny. Dodaj ocet.
2. Teraz wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy do wrzenia i po lekkim zmniejszeniu ciepła gotujemy przez 10 minut. Filtruj gotową marynatę.

marynujemy grzyby:

3. Pokrój grzyby na duże kawałki, włóż do rondla. Wlać gotowaną marynatę i wysłać do gotowania przez około 10-15 minut.
4. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie do boczniaków i pozostaw na 30 minut, aby miała czas na marynowanie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy