marynowane boczniaki z cebulą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na małej patelni przygotuj marynatę:
1. Wlać wodę, olej słonecznikowy, sól i wzbogacić przyprawami-pieprzem, goździkami, liśćmi laurowymi. Tutaj wyciskamy czosnek i sok z cytryny. Dodaj ocet.
2. Teraz wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy do wrzenia i po lekkim zmniejszeniu ciepła gotujemy przez 10 minut. Filtruj gotową marynatę.
marynujemy grzyby:
3. Pokrój grzyby na duże kawałki, włóż do rondla. Wlać gotowaną marynatę i wysłać do gotowania przez około 10-15 minut.
4. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie do boczniaków i pozostaw na 30 minut, aby miała czas na marynowanie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g