marynowane czerwone oko
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
najpierw należy umyć i wyczyścić czerwone oko. Osusz ręcznikiem papierowym.
następnie pokrój mięso rybne na kawałki. Pokrój cebulę w półpierścienie.
w misce wymieszaj kawałki czerwonych oczu z solą i cukrem. Uważaj, aby przyprawy dostały się na każdy kawałek ryby.
w pojemniku do marynowania (najlepiej szklanym) ułóż cebulę i rybę warstwami, lekko naciskając.
w innym pojemniku połącz olej i ocet, wstrząśnij. Zalej rybę i cebulę powstałą marynatą, przykryj pokrywką.
umieść pojemnik z rybą w lodówce na dwa dni. Raz lub dwa razy dziennie pojemnik należy dobrze wstrząsnąć, aby wszystkie składniki się wymieszały.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czerwonooka - 125 kcal/100g