grzyby piaskowce marynowane
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
dobrze opłucz grzyby i moczyć przez 3-5 godzin, możesz przez jeden dzień, zmieniając wodę kilka razy dziennie. Następnie włóż grzyby do wody, gdy tylko woda się zagotuje, włóż sól, aby dobrze smakowała. Gotuj grzyby przez 35-40 minut. zdjąć z ognia i dobrze spłukać pod strumieniem zimnej wody. Marynata: złóż wszystkie składniki. Podpal jak się zagotuje, włóż grzyby do marynaty i gotuj przez 20 minut. Wlej gorącą wodę do czystych słoików i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut.do sterylizacji. Gotuj pokrywki osobno w rondlu z wodą przez 5 minut. Wszystko można układać grzyby i zwijać. Grzyby są ostre i bardzo smaczne. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g