grzyby piaskowce marynowane

co jest lepszego niż domowe marynowane grzyby? smakowity.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 2 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 40 % 2 g
19 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min
dobrze opłucz grzyby i moczyć przez 3-5 godzin, możesz przez jeden dzień, zmieniając wodę kilka razy dziennie. Następnie włóż grzyby do wody, gdy tylko woda się zagotuje, włóż sól, aby dobrze smakowała. Gotuj grzyby przez 35-40 minut. zdjąć z ognia i dobrze spłukać pod strumieniem zimnej wody. Marynata: złóż wszystkie składniki. Podpal jak się zagotuje, włóż grzyby do marynaty i gotuj przez 20 minut. Wlej gorącą wodę do czystych słoików i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut.do sterylizacji. Gotuj pokrywki osobno w rondlu z wodą przez 5 minut. Wszystko można układać grzyby i zwijać. Grzyby są ostre i bardzo smaczne. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy