kapusta słodko-kwaśna
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
kapusta, słodka czerwona papryka, cebula, duża marchewka. Posiekaj wszystko w cienkie paski (marchewki można zetrzeć).
zagotuj marynatę z wymienionych produktów: woda, ocet jabłkowy,. rasa. olej, sól, cukier, liść laurowy, groszek ziela angielskiego,. czarny pieprz groszek. Zagotuj wszystko.
zalej posiekane warzywa gorącą marynatą. Parzyć przez 2 godziny (okresowo mieszać,aby uzyskać równomierność prosa). Możesz jeść. Pyszne!!! Szybko!!! Apetyczny!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g