Sernik klasyczny z lodami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Bardzo dobrze ubij żółtka, aż cukier się rozpuści. Jajka powinny mieć temperaturę pokojową.
2. Dodaj miękki ser śmietankowy i śmietanę do mieszanki jajecznej, dobrze ubij.
3. Posiekaj okruchy ciasteczek blenderem lub przepuść przez maszynę do mięsa. Wymieszaj z miękkim masłem. Jeśli ciasteczka nie są zbyt słodkie, możesz dodać trochę cukru.
4. Wlej okruchy ciastek na dno formy i ubij je łyżką i wyślij do lodówki na 15 minut.
5. Połóż przygotowane domowe lody na wierzchu zamrożonego okruchu i wyślij do lodówki na 1 godzinę.
Udekoruj jagodami i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g