skład / składniki
gotowanie krok po kroku
teraz nie chcę dużo pisać o przydatności naszej prawdziwie Rosyjskiej jagody-żurawiny. Wszyscy prawdopodobnie wiedzą, że ma dużo witamin,pierwiastków śladowych i kwasów organicznych. I że jest lekarzem w wielu chorobach. Ale w okresie jesienno-zimowym, kiedy zaczynają się epidemie grypy, jest to po prostu niezbędne. Dlatego każda gospodyni chce zaopatrzyć się w nią na zimę. Co podoba mi się ta jagoda torfowa, że może być przechowywana w lodówce przez długi czas, a jednocześnie nie traci swoich właściwości leczniczych. A wszystko dlatego, że kwas cytrynowy i benzoesowy nie psują żurawiny. Możesz go również zamrozić. Ale na przykład, jeśli nie ma dużej zamrażarki, niektórzy ludzie wkładają ją do zimnej wody i od czasu do czasu ją zmieniają. Ale to naturalnie dodatkowa strata czasu. Na przykład zbieram na zimę z cukrem, ale bez obróbki cieplnej. Biorę jagodę, myję ją, a potem daję czas, żeby wyschła. Jeśli sam zbierałeś. to nie może być myte. Następnie pocieraj. niektórzy robią to w blenderze,ale ja wolę w drewnianym moździerzu i posypuję cukrem. Słoiki z żurawiną powinny być przechowywane w zimnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g