domowe wino Sunberry
skład / składniki
18
porcje:
metoda gotowania
Sunberry-jagoda słoneczna, zwana także cudowną jagodą ze względu na jej właściwości lecznicze.
jagoda jest popularna w wielu krajach na całym świecie, ale w naszym kraju jej dystrybucja dopiero się zaczyna.
ponadto Sunberry ma doskonały smak, dzięki czemu można go używać do robienia domowego wina Sunberry.
aby zrobić wino według mojego przepisu, jagody Sunberry są dokładnie myte i miażdżone drewnianym tłuczkiem.
Możesz również użyć do tego blendera lub maszynki do mięsa.
jabłka są również mielone w maszynce do mięsa lub blenderze. Możesz również pocierać Ranetki na grubej tarce.
przygotowane składniki w stosunku 1:1 umieszcza się w przygotowanym do tego pojemniku (na przykład można użyć wiadra emaliowanego) i pozostawia na cztery dni.
aby przyspieszyć rozpoczęty proces fermentacji, do puree dodaje się pewną ilość cukru w ilości łyżeczki na kilogram puree.
następnie przecier wlewa się wodą w stosunku 1: 10 i dodaje cukier w ilości kilograma cukru na dziesięć litrów przecieru.
powstałą mieszaninę umieszcza się w szklanym pojemniku o wymaganym rozmiarze i zamyka migawką wodną.
domowe wino Sunberry jest w pełni gotowe za 2,5 miesiąca. Jest butelkowany i przechowywany w chłodnym miejscu.
użyj takiego wina do celów leczniczych 20 gramów dziennie przed posiłkiem.
jagoda jest popularna w wielu krajach na całym świecie, ale w naszym kraju jej dystrybucja dopiero się zaczyna.
ponadto Sunberry ma doskonały smak, dzięki czemu można go używać do robienia domowego wina Sunberry.
aby zrobić wino według mojego przepisu, jagody Sunberry są dokładnie myte i miażdżone drewnianym tłuczkiem.
Możesz również użyć do tego blendera lub maszynki do mięsa.
jabłka są również mielone w maszynce do mięsa lub blenderze. Możesz również pocierać Ranetki na grubej tarce.
przygotowane składniki w stosunku 1:1 umieszcza się w przygotowanym do tego pojemniku (na przykład można użyć wiadra emaliowanego) i pozostawia na cztery dni.
aby przyspieszyć rozpoczęty proces fermentacji, do puree dodaje się pewną ilość cukru w ilości łyżeczki na kilogram puree.
następnie przecier wlewa się wodą w stosunku 1: 10 i dodaje cukier w ilości kilograma cukru na dziesięć litrów przecieru.
powstałą mieszaninę umieszcza się w szklanym pojemniku o wymaganym rozmiarze i zamyka migawką wodną.
domowe wino Sunberry jest w pełni gotowe za 2,5 miesiąca. Jest butelkowany i przechowywany w chłodnym miejscu.
użyj takiego wina do celów leczniczych 20 gramów dziennie przed posiłkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ranetki - 47 kcal/100g