domowe wino z róż
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
nieskomplikowany przepis na domowe wino z róż jest bardzo podobny do przepisów na każde inne wino.
wszystkie podane składniki są pobierane na trzylitrowy słoik.
pąki róż mogą być używane jako kwitnące, a następnie nieotwarte.
oddziel płatki róż, włóż do przygotowanego słoika, dodaj cukier i kwas cytrynowy.
wlej powstałą mieszaninę wodą, pozostawiając trochę miejsca w słoiku.
zamykając słoik pokrywką, umieszczamy go w słonecznym miejscu do fermentacji, okresowo mieszając.
podczas procesu fermentacji nastąpi zmiana koloru wina.
gotowe domowe wino różane nabierze różowo-brzoskwiniowego odcienia.
po zakończeniu procesu fermentacji wino należy przefiltrować i butelkować.
gotowe wino należy przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
wszystkie podane składniki są pobierane na trzylitrowy słoik.
pąki róż mogą być używane jako kwitnące, a następnie nieotwarte.
oddziel płatki róż, włóż do przygotowanego słoika, dodaj cukier i kwas cytrynowy.
wlej powstałą mieszaninę wodą, pozostawiając trochę miejsca w słoiku.
zamykając słoik pokrywką, umieszczamy go w słonecznym miejscu do fermentacji, okresowo mieszając.
podczas procesu fermentacji nastąpi zmiana koloru wina.
gotowe domowe wino różane nabierze różowo-brzoskwiniowego odcienia.
po zakończeniu procesu fermentacji wino należy przefiltrować i butelkować.
gotowe wino należy przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki róż - 0 kcal/100g