domowe wino z róż

świetna okazja, aby zafundować sobie i gościom oryginalny przepis! Łatwość przygotowania Oczywiście nigdy nie zniszczyłbym tylu kwiatów, aby zrobić domowe wino z róż, ale znam kilku miłośników takich napojów.
LudmiłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 68 g
271 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D
nieskomplikowany przepis na domowe wino z róż jest bardzo podobny do przepisów na każde inne wino.
wszystkie podane składniki są pobierane na trzylitrowy słoik.
pąki róż mogą być używane jako kwitnące, a następnie nieotwarte.
oddziel płatki róż, włóż do przygotowanego słoika, dodaj cukier i kwas cytrynowy.
wlej powstałą mieszaninę wodą, pozostawiając trochę miejsca w słoiku.
zamykając słoik pokrywką, umieszczamy go w słonecznym miejscu do fermentacji, okresowo mieszając.
podczas procesu fermentacji nastąpi zmiana koloru wina.
gotowe domowe wino różane nabierze różowo-brzoskwiniowego odcienia.
po zakończeniu procesu fermentacji wino należy przefiltrować i butelkować.
gotowe wino należy przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki róż - 0   kcal/100g

Podobne przepisy