skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę General Classic z kurczakiem? Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz używać buraków nie tylko gotowanych, ale także pieczonych w piekarniku. W sklepach sprzedawane są gotowe gotowane buraki pakowane próżniowo. Korzystanie z buraków kupionych w sklepie pozwoli Ci zaoszczędzić czas na gotowaniu.
Krok 2:
Filety z kurczaka umyć i gotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości, około 20 minut. Następnie kurczaka schłodzić i pokroić w drobną kostkę. Zamiast gotowanego kurczaka możesz usmażyć filet na patelni lub upiec w piekarniku w folii. Zamiast świeżego kurczaka możesz użyć wędzonego.
Krok 3:
Gotuj buraki w skórce do miękkości. Zetrzyj na grubej lub średniej tarce.
Krok 4:
Gotuj marchewki w skórce do miękkości. Zetrzyj na grubej lub średniej tarce.
Krok 5:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Zetrzyj również na tarce. W razie potrzeby możesz oddzielić żółtka i białka i zetrzeć je osobno, tworząc dwie warstwy zamiast jednej.
Krok 6:
Zetrzyj również ser na grubej lub średniej tarce.
Krok 7:
Orzechy włoskie opłucz i osusz na suchej patelni. Następnie drobno posiekaj orzechy nożem. Możesz także zmielić orzechy w blenderze.
Krok 8:
Umyj koperek, osusz i drobno posiekaj. Możesz zastąpić koperek pietruszką lub innymi ziołami do smaku.
Krok 9:
Ta sałatka wygląda bardzo ładnie, jeśli jest formowana warstwami. Możesz tworzyć w jednym pierścieniu o średnicy 16-18 cm lub w małych porcjach o średnicy 7-8 cm. Ustaw pierścień do gotowania na talerzu. Ułóż kurczaka i ubij. Polej majonezem na wierzchu. Przeniosłem majonez do worka do szprycowania i odciąłem końcówkę. Jest to wygodniejsze niż łyżka.
Krok 10:
Ułóż starty ser w następnej warstwie, a także polej majonezem.
Krok 11:
Następna warstwa to starte jajka i majonez.
Krok 12:
Następnie marchewka i majonez.
Krok 13:
Połóż buraki na marchewce i polej majonezem.
Krok 14:
Posyp warstwę buraków posiekanym koperkiem.
Krok 15:
Umieść orzechy włoskie na środku kopru, lekko nie sięgając po brzegi, aby warzywa były widoczne. Włóż sałatę do lodówki na 1 godzinę do namoczenia.
Krok 16:
Zdejmij pierścień do gotowania przed podaniem. Smacznego!
Jak gotować warzywa? Gotuj buraki i marchewki z ziemniakami w różnych garnkach we wrzącej wodzie do miękkości. Gotowanie ziemniaków i marchwi zajmuje 15-20 minut. Na gotowanie buraków-1-1, 5 godziny, w zależności od jego wielkości. Sprawdź gotowość ostrym nożem - powinien łatwo przebić roślinę okopową.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g