skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj potrawy do przygotowania sosu.
Krok 2:
Zmiażdż czosnek ostrzem noża, mocno dociskając goździk. Obierz każdy plasterek z łuski. Następnie możesz go drobno posiekać, jeśli lubisz czosnek. Tylko go usmażę, a potem posprzątam.
Krok 3:
Jeśli używasz świeżej bazylii, dobrze ją opłucz i osusz. Następnie drobno posiekaj. Moja mrożona bazylia została już posiekana, zmieliłem ją tylko nożem.
Krok 4:
Weź patelnię lub patelnię, w zależności od objętości sosu, którą chcesz uzyskać na wylocie. Ale radzę wziąć naczynia z wysokimi bokami, SOS podczas gotowania bardzo mocno "pluje". Umieść naczynia do gotowania na ogniu. Wlej do niego olej. Włóż czosnek. smaż czosnek przez kilka minut. Następnie usunąłem smażone plastry, możesz je zostawić. Wystarczy mi smak, który czosnek dał podczas smażenia oleju.
Krok 5:
Dodaj koncentrat pomidorowy i wodę. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. Gotuj sos przez około 3 minuty.
Krok 6:
Dodaj zioła, sól i pieprz. Wymieszać. Trzymaj sos w ogniu przez kolejną minutę, będzie aktywnie bulgotał. Jeszcze raz wymieszaj. Sos jest gotowy!
ugotuj spaghetti, wrzuć je do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Następnie włóż je z powrotem do garnka i polej sosem. wymieszaj, ułóż na talerzach i podawaj natychmiast. Możesz też podawać spaghetti osobno i polać je sosem już na talerzach.
jeśli zrobiłeś sos na patelni, dodaj spaghetti bezpośrednio tam.
ponieważ głównym składnikiem sosu jest pasta pomidorowa, należy ostrożnie podejść do jej wyboru. Nie powinien zawierać dodatkowych dodatków, tylko pomidory, sok pomidorowy lub przecier pomidorowy.
oprócz czosnku można dodać cebulę do sosu, należy ją najpierw pokroić, a następnie usmażyć jak czosnek.
weź dowolne warzywa, tylko bazylia, jako przedstawiciel kuchni włoskiej, pasuje najlepiej. Możesz zastąpić świeże zioła suchymi przyprawami.
ta wersja sosu jest najprostsza, sos pomidorowy jest przygotowywany również z dodatkiem świeżych pomidorów, śmietany, śmietany, można go zagęścić mąką-istnieje wiele opcji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g