kapusta brokułowa pieczona
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki (brokuły i kolendrę umyj i osusz, obierz czosnek).
Krok 2:
Gotuj wstępnie pokrojone w różyczki brokuły w osolonej wodzie przez około 5 minut, a następnie wrzuć do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć
Krok 3:
W międzyczasie posiekaj kolendrę, grubo posiekaj kolendrę i pokrój w kostkę-czosnek.
Krok 4:
Na rozgrzanej patelni lekko podsmaż czosnek w oleju roślinnym
Krok 5:
Dodaj gotowane brokuły i smaż z czosnkiem przez około 5 minut na średnim ogniu.
Krok 6:
Tuż przed podaniem posyp kolendrą i kolendrą, zjedz danie na ciepło
jeśli używasz do gotowania mrożonych brokułów, czas gotowania znajdziesz na opakowaniu produktu.
gotowe pieczone brokuły można łączyć z daniami mięsnymi lub rybnymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g