bulion jagnięcy

pachnący bulion, aby podnieść ton i dobry nastrój. Bulion z mięsa jagnięcego, bardzo smaczne, obfite i aromatyczne danie. Możesz jeść jako osobne danie, posypane ziołami. Może być używany do gotowania zup, sosów. Jagnięcina może mieć specyficzny zapach, dlatego podczas gotowania używa się dużej ilości przypraw. Maskuje zapach i aromatyzuje samo danie. Oczywiście, aby nie wpaść w nietolerancyjny specyficzny zapach, musisz starannie wybrać mięso na rynku lub mieć nadzieję na sumienie sprzedawcy. Jeśli mięso jest odpowiednio dobrane, rosół jest ugotowany & quot; z duszą & quot;, to danie z pewnością stanie się jednym z najbardziej lubianych.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 3 g
tłuszcze 33 % 2 g
węglowodany 17 % 1 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania bulionu potrzebne jest mięso jagnięce (kości nie można zignorować), warzywa i suche przyprawy: liść laurowy, sucha czerwona papryka, ziele angielskie, mielony czarny pieprz i mielony imbir. Zielona cebula jest niezbędna przed podaniem, jednak możesz użyć innych ziół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso obieramy i kroimy na duże kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Warzywa obieramy i zostawiamy w całości

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gotowania bulionu powstaje dużo piany, a aby uzyskać przezroczysty bulion, pianę należy usunąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Godzinę po ugotowaniu włóż obraną całą marchewkę do bulionu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cała głowa cebuli, nadal gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pół godziny przed gotowaniem, sól, włóż przyprawy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obierz główkę czosnku, zmiażdż goździki nożem i wyślij do bulionu i gotuj przez kolejne 30-40 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po upływie 3,5 godziny. rosół będzie gotowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej gorący bulion do kubków bulionowych, dodaj kawałek mięsa, posyp drobno posiekaną zieloną cebulą (lub innymi ziołami). Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy