79 kcal
1 hour45 minutes
Aromatyczny, bogaty, lekki, zdrowy, szybki i prosty! Rosół z kurczaka w powolnej
74 kcal
4 hours
Spróbuj tego tradycyjnego francuskiego Dania! Consomme Classic to bogaty bulion
37 kcal
2 hours
Niesamowicie pyszny i zdrowy przepis na pierwsze danie! Consomme ze szparagami
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Zupy
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Liść laurowy
- Sól
- Przyprawy suche
- Woda
- Przepisy na Wolnowar
- Zupa w Multicooker
- Buliony
- Zupa z mięsem
- Zupa bez ziemniaków
- Mięso w powolnej kuchence
- Mięso drobiowe
- Kurczak z warzywami
- Z marchwi
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
buliony
Buliony są białe, żółte i czerwone. Białe to ryby, kurczaki i warzywa. Drugie to te, w których korzenie są smażone, a część mięsna jest używana na surowo. Po trzecie, każdy składnik jest smażony, a następnie napełniany wodą i gotowany-marnieje.
Są używane jako lekkie płynne danie (dodaj gotowane jajko, krakersy, gotowy makaron i zioła), jako podstawa sosów (tutaj potrzebujesz bogactwa i aromatu, gęstości, przezroczystości). W kuchni domowej jest to doskonały płyn do pierwszych dań. Zupa na bazie gotowego wywaru oszczędza czas gospodyni. Po przygotowaniu go z wyprzedzeniem, w wolnych godzinach, gospodyni bez pośpiechu otrzyma pyszną zupę, barszcz, kapuśniak i zupę.