skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyj kurczaka, zalej wodą.
umyj cebulę i bez obierania włóż do bulionu.
marchewki umyć, obrać, a także włożyć do bulionu.
włóż do bulionu kilka groszków czarnego Reca i trochę soli.
usuń pianę podczas gotowania.
po ugotowaniu kurczaka wyjmij go z bulionu i użyj do sałatki lub innych potraw.
zmniejsz ogień i odparuj płyn.
włóż umyty, nieobrany czosnek do bulionu.
gdy trzecia część płynu pozostanie z pierwotnej, schłodzić skoncentrowany bulion z kurczaka do ciepłego, odcedzić i wlać do foremek. Użyłem silikonowych form.
kokilki wstaw do lodówki, a gdy tylko bulion z kurczaka stwardnieje, wyjmij go z foremek, zawiń w folię spożywczą i włóż do torby.
włóż torebkę z zamrożonym bulionem do zamrażarki.
użyj bulionu w razie potrzeby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g