makaron z czerwoną rybą w sosie śmietanowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umieść osoloną wodę na kuchence w ilości 1 litra wody na 100 g makaronu. Gotuj do stanu "al dente".
Krok 2:
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki o grubości 3-4 mm. Dodaj sól, pieprz, łyżeczkę mąki lub skrobi i wymieszaj.
Krok 3:
Pokrój cukinię na małe talerze.
Krok 4:
Posiekaj warzywa.
Krok 5:
Na rozgrzanej patelni na dużym ogniu smaż cukinię przez 3-4 minuty. Włóż do miski.
Krok 6:
Usmaż rybę.
Krok 7:
Do smażonej ryby zwróć cukinię, wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj śmietanę, zagotuj, Posol i podgrzewaj przez kilka minut.
Krok 9:
Przenieś makaron na patelnię.
Krok 10:
Dodaj szczypiorek i koperek z czosnkiem. Możesz dodać kilka łyżek wody.
Krok 11:
Przykryj, podgrzej i kolacja jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / w - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g