skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz zagnieść ciasto. Powinno być bardzo fajne. Wymieszaj mąkę z wodą. Możesz dodać mleko miejsce wody. Połóż na nich jajka, szczyptę soli i trochę cukru. Ciasto zwinąć w kulkę i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wyjmij go i zwiń w warstwę. Powinien być bardzo cienki. Wytnij z niego koła. Ich rozmiar zależy od rodzaju nadzienia, które zamierzasz w nich umieścić. Jeśli są to ziemniaki, koła powinny być większe. W przypadku twarogu można wyciąć małe kółka za pomocą ostrej krawędzi szklanki. Po uformowaniu pierogów należy je zanurzyć w osolonej wrzącej wodzie. Gotuj je przez około 10 minut. Gdy się pojawią, możesz je wyciągnąć. Gorące pierogi skropić masłem, które można łatwo stopić w łaźni wodnej. Takie jedzenie można jeść ze śmietaną, jeśli pierogi z ziemniakami. Jeśli pierogi są z twarogiem, zwykle jemy je z miodem lub dżemem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g