skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić paprykę nadziewane zimna przekąska? Przygotuj jedzenie.
Krok 2:
Lepiej jest wziąć mięsiste i duże papryki, mniej więcej tego samego rozmiaru, możesz mieć różne kolory. Opłucz je, ostrożnie odetnij górę i usuń łodygę z nasionami.
Krok 3:
Przygotuj nadzienie. Zetrzyj twardy ser na grubej tarce: możesz wziąć ser z papryką-charakteryzuje się czerwonymi plamami i wygląda bardzo elegancko.
Krok 4:
Do głębokiej miski wlej starty ser, dodaj obrany i posiekany czosnek, posiekane zioła i majonez. Weź tłuszczowy majonez-50 lub 67% tłuszczu. Na tym etapie możesz dodać trochę roztopionego masła do nadzienia, aby wzmocnić smak i drobno posiekaną paprykę w innym kolorze, jeśli do przepisu używasz zwykłej papryki, na przykład zielonej, jak na zdjęciu.
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 6:
Gotuj jajka na twardo przez 10 minut na twardo. Następnie umieść je w zimnej wodzie, aby ostygły. Obierz schłodzone jajka ze skorupy.
Krok 7:
Przejdź do ostatniego procesu. Podzielę się sekretem, jak faszerować paprykę. Robię to: paprykę wypełniam trochę sałatką, w każdą wkładam jajko na twardo i ostrożnie wypełniam pozostałą przestrzeń naszą sałatką serową, mocno ubijając, aby nie było pustek. Po nadziewaniu wszystkich papryki wkładam je do lodówki na 1-2 godziny, aby masa serowa trochę stwardniała.
Krok 8:
Przed podaniem ostrym nożem ostrożnie pokrój paprykę w pierścienie o grubości około 1-1,5 cm i pięknie ułóż na talerzu, dekorując ziołami. Teraz wiesz, jak przygotować pyszną zimną przekąskę.
papryka nadziewana serem i jajkiem to prawdziwa ozdoba świątecznego stołu i dość obfita zimna przekąska. Jednocześnie nie zapominaj o zaletach tego warzywa, które zajmuje pierwsze miejsce pod względem zawartości witaminy C. otrzymujesz więc smaczną i zdrową przekąskę dwa w jednym, która również zadowoli Cię niewielkim kosztem. Nie można powstrzymać się od suplementu, więc gotuj więcej! Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g