papryka nadziewana zimna przekąska

smakosze pokochają to! Prosty przepis na pyszną paprykę! Ten kulinarny przepis pomoże Ci udekorować świąteczny stół. Bez względu na to, jak złamie się od jedzenia w uroczystej godzinie, nadziewane papryki nie zostaną zignorowane. Do Państwa dyspozycji wspaniała przekąska Plus oryginalna porcja i ciekawy smak.
FiestaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 52 % 14 g
węglowodany 11 % 3 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić paprykę nadziewane zimna przekąska? Przygotuj jedzenie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lepiej jest wziąć mięsiste i duże papryki, mniej więcej tego samego rozmiaru, możesz mieć różne kolory. Opłucz je, ostrożnie odetnij górę i usuń łodygę z nasionami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj nadzienie. Zetrzyj twardy ser na grubej tarce: możesz wziąć ser z papryką-charakteryzuje się czerwonymi plamami i wygląda bardzo elegancko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do głębokiej miski wlej starty ser, dodaj obrany i posiekany czosnek, posiekane zioła i majonez. Weź tłuszczowy majonez-50 lub 67% tłuszczu. Na tym etapie możesz dodać trochę roztopionego masła do nadzienia, aby wzmocnić smak i drobno posiekaną paprykę w innym kolorze, jeśli do przepisu używasz zwykłej papryki, na przykład zielonej, jak na zdjęciu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotuj jajka na twardo przez 10 minut na twardo. Następnie umieść je w zimnej wodzie, aby ostygły. Obierz schłodzone jajka ze skorupy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przejdź do ostatniego procesu. Podzielę się sekretem, jak faszerować paprykę. Robię to: paprykę wypełniam trochę sałatką, w każdą wkładam jajko na twardo i ostrożnie wypełniam pozostałą przestrzeń naszą sałatką serową, mocno ubijając, aby nie było pustek. Po nadziewaniu wszystkich papryki wkładam je do lodówki na 1-2 godziny, aby masa serowa trochę stwardniała.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przed podaniem ostrym nożem ostrożnie pokrój paprykę w pierścienie o grubości około 1-1,5 cm i pięknie ułóż na talerzu, dekorując ziołami. Teraz wiesz, jak przygotować pyszną zimną przekąskę.

papryka nadziewana serem i jajkiem to prawdziwa ozdoba świątecznego stołu i dość obfita zimna przekąska. Jednocześnie nie zapominaj o zaletach tego warzywa, które zajmuje pierwsze miejsce pod względem zawartości witaminy C. otrzymujesz więc smaczną i zdrową przekąskę dwa w jednym, która również zadowoli Cię niewielkim kosztem. Nie można powstrzymać się od suplementu, więc gotuj więcej! Smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy