skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wołowiną i granatami? Gotuj wołowinę (przez 1-1,5 godziny), marchewkę, jajka na twardo do miękkości. Ostudzić, obrać jajka, marchewkę. Umyj granat, Usuń ziarna. Obierz orzechy włoskie.
Krok 2:
Lekko podsmaż orzechy włoskie na suchej, gorącej patelni.
Krok 3:
Drobno posiekaj orzechy włoskie, zetrzyj marchewki.
Krok 4:
Pokrój wołowinę i jajka w kostkę, najlepiej drobno.
Krok 5:
Ułóż przygotowane produkty w salaterce lub na talerzu warstwami. Pierwsza warstwa to połowa dostępnej objętości wołowiny , a następnie połowa marchwi. Możesz trochę dodać sól, pieprz te warstwy.
Krok 6:
Następna warstwa to majonez.
Krok 7:
Następnie-cała objętość jaj, trochę soli.
Krok 8:
Następnie-druga połowa wołowiny, lekko dodaj sól, pieprz, majonez.
Krok 9:
Następna warstwa to druga połowa marchwi, cała objętość orzechów włoskich.
Krok 10:
Nadaj sałatce pożądany kształt, delikatnie posmaruj wierzch warstwą majonezu. Posyp ziarnami granatu. Udekoruj według własnych upodobań. To wszystko, sałatka jest gotowa! Możesz go schłodzić przed podaniem, aby był smaczniejszy.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g