zupa grzybowa z masłem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które będą potrzebne.
Krok 2:
Olej należy wyczyścić (zdjąć cienką plucie z czapki), dokładnie umyć w kilku wodach, podpalić, zagotować, zdjąć z ognia, spuścić wodę i spłukać pod bieżącą wodą, zalać świeżą wodą, zagotować, usunąć pianę i gotować przez 20 minut. Ponownie spuść wodę, ponownie spłucz, wszystkie oleje są gotowe do użycia, teraz możesz z nich gotować zupę lub smażyć.
Krok 3:
Obierz ziemniaki, pokrój na kawałki i wrzuć do garnka z wodą.
Krok 4:
Smażyć grzyby na patelni z olejem roślinnym, aż będą ugotowane, posolić, dodać drobno posiekaną cebulę i startą marchewkę. Smażyć na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Dodaj do zupy. Sól zupę, dodaj pieprz do smaku, włóż liść laurowy. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe, możesz dodać zioła.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Maślanka - 23 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g