Zupa grzybowa z masłem

zupa grzybowa, co może smakować lepiej? Tylko zupa z masłem! Pyszna jesienna zupa z masłem urozmaica twoje menu.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 63 % 10 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, które będą potrzebne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Olej należy wyczyścić (zdjąć cienką plucie z czapki), dokładnie umyć w kilku wodach, podpalić, zagotować, zdjąć z ognia, spuścić wodę i spłukać pod bieżącą wodą, zalać świeżą wodą, zagotować, usunąć pianę i gotować przez 20 minut. Ponownie spuść wodę, ponownie spłucz, wszystkie oleje są gotowe do użycia, teraz możesz z nich gotować zupę lub smażyć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz ziemniaki, pokrój na kawałki i wrzuć do garnka z wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć grzyby na patelni z olejem roślinnym, aż będą ugotowane, posolić, dodać drobno posiekaną cebulę i startą marchewkę. Smażyć na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Dodaj do zupy. Sól zupę, dodaj pieprz do smaku, włóż liść laurowy. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe, możesz dodać zioła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Maślanka - 23   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy