tartaletki z wątróbką dorsza i jajkiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i drobno posiekać.
Krok 3:
Wyjmij wątrobę dorsza z oleju i posiekaj.
Krok 4:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 5:
Wymieszaj część koperku z majonezem.
Krok 6:
Połącz jajka, wątróbkę dorsza i pozostały koperek, wymieszaj.
Krok 7:
Połóż 1 łyżeczkę na dnie każdej tartaletki.majonez z koperkiem.
Krok 8:
Ułóż na wierzchu 2 łyżki.l. nadzienia. Udekoruj przystawkę oliwkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g