zupa z serem kiełbasianym

niesamowicie pyszna zupa serowa o pikantnym smaku! Zupa z serem kiełbasianym to bardzo łatwe do przygotowania danie, które idealnie sprawdzi się jako szybki lunch lub lekka kolacja. Jest przygotowywany z niezwykle prostych i bardzo niedrogich produktów. Dzięki obecności w nim sera kiełbasianego zupa jest delikatna, o charakterystycznym smaku wędzonych wędlin.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1.Przede wszystkim czyścimy wszystkie warzywa niezbędne do zupy, myjemy je i suszymy ręcznikiem papierowym.

2. Obrane ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostkę i wkładamy do rondla. Następnie napełnij ziemniaki czystą, chłodną wodą i umieść patelnię na kuchence. Na średnim ogniu doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy oczyszczony cały korzeń pietruszki. Następnie przykryj patelnię pokrywką i zmniejsz ogień do minimum.

3. Pokrój cebulę w drobną kostkę, pokrój czosnek w cienkie plasterki i zetrzyj marchewki. Wlej oliwę z oliwek na małą patelnię i podpal. Następnie włóż najpierw posiekaną cebulę i czosnek na patelnię i smaż je na średnim ogniu, aż pojawi się charakterystyczny aromat, około minuty. Następnie dodajemy startą marchewkę do warzyw, nadal smażymy warzywa do miękkości i złotego koloru, a następnie usuwamy patelnię z ognia.

4. Odetnij ciemną skórkę (jeśli jest dostępna) z sera kiełbasianego lub usuń folię, a resztę zetrzyj na grubej tarce.

5. Próbujemy ziemniaków w rondlu. Gdy tylko stanie się miękki, najpierw wyciągamy korzeń pietruszki (już go nie potrzebujemy), a następnie wrzucamy do rondla smażone warzywa i starty ser kiełbasiany. Dobrze wymieszaj ze sobą składnik zupy, dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku.

6. Na patelnię wkładamy cienki makaron instant typu "pajęczyna". Następnie ponownie zwiększamy ciepło do średniego i doprowadzamy zupę do wrzenia. Gotuj zupę przez kolejne kilka minut, na koniec Wrzuć posiekaną świeżą pietruszkę i zdejmij patelnię z ognia.

7. Pozostaw zupę pod pokrywką na około 5-10 minut, aby "zaparzyła się". A następnie wlej na porcjowane talerze i podawaj. Dodatkowo możesz ozdobić posiekanymi świeżymi ziołami według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Ser kiełbasiany - 268   kcal/100g

Podobne przepisy