skład / składniki
metoda gotowania
1.Przede wszystkim czyścimy wszystkie warzywa niezbędne do zupy, myjemy je i suszymy ręcznikiem papierowym.
2. Obrane ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostkę i wkładamy do rondla. Następnie napełnij ziemniaki czystą, chłodną wodą i umieść patelnię na kuchence. Na średnim ogniu doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy oczyszczony cały korzeń pietruszki. Następnie przykryj patelnię pokrywką i zmniejsz ogień do minimum.
3. Pokrój cebulę w drobną kostkę, pokrój czosnek w cienkie plasterki i zetrzyj marchewki. Wlej oliwę z oliwek na małą patelnię i podpal. Następnie włóż najpierw posiekaną cebulę i czosnek na patelnię i smaż je na średnim ogniu, aż pojawi się charakterystyczny aromat, około minuty. Następnie dodajemy startą marchewkę do warzyw, nadal smażymy warzywa do miękkości i złotego koloru, a następnie usuwamy patelnię z ognia.
4. Odetnij ciemną skórkę (jeśli jest dostępna) z sera kiełbasianego lub usuń folię, a resztę zetrzyj na grubej tarce.
5. Próbujemy ziemniaków w rondlu. Gdy tylko stanie się miękki, najpierw wyciągamy korzeń pietruszki (już go nie potrzebujemy), a następnie wrzucamy do rondla smażone warzywa i starty ser kiełbasiany. Dobrze wymieszaj ze sobą składnik zupy, dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku.
6. Na patelnię wkładamy cienki makaron instant typu "pajęczyna". Następnie ponownie zwiększamy ciepło do średniego i doprowadzamy zupę do wrzenia. Gotuj zupę przez kolejne kilka minut, na koniec Wrzuć posiekaną świeżą pietruszkę i zdejmij patelnię z ognia.
7. Pozostaw zupę pod pokrywką na około 5-10 minut, aby "zaparzyła się". A następnie wlej na porcjowane talerze i podawaj. Dodatkowo możesz ozdobić posiekanymi świeżymi ziołami według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g