skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ciasto naleśnikowe z grzybami, przygotujemy następujące składniki: mleko, mąkę, jajka, sól, cukier, majonez, pierś z kurczaka, pieczarki, ser topiony, pietruszkę i olej słonecznikowy.
Krok 2:
Rozbij jajka do miski.
Krok 3:
Dodaj cukier i sól do jajek. Teraz musisz ubić zawartość naszej miski trzepaczką. Do tego celu można również użyć miksera.
Krok 4:
Dodaj mleko do jajek.
Krok 5:
Dodaj trochę mąki do jajek i mleka.
Krok 6:
Dodaj 2 łyżki oleju słonecznikowego. Ciasto na naleśniki jest gotowe.
Krok 7:
Zaczynamy smażyć naleśniki na średnim ogniu na oleju słonecznikowym. Pieczemy niezbyt cienkie naleśniki.
Krok 8:
Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Mam 11 naleśników.
Krok 9:
Po ugotowaniu naleśników zacznijmy przygotowywać nadzienie do ciasta. Aby to zrobić, pokrój pieczarki na małe kawałki.
Krok 10:
Smażyć grzyby na oleju słonecznikowym na złoty kolor i całkowicie odparować wodę.
Krok 11:
Gotuj i pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki.
Krok 12:
Wymieszaj smażone grzyby i pierś z kurczaka.
Krok 13:
Rozetrzyj topiony ser na drobnej tarce.
Krok 14:
Zacznijmy tworzyć ciasto. Włóż naleśnik i posmaruj majonezem.
Krok 15:
Na naleśnik nakładamy mieszankę piersi z kurczaka i grzybów.
Krok 16:
Posyp startym serem na wierzchu.
Krok 17:
W ten sposób układamy wszystkie naleśniki. Posyp wierzch ciasta startym serem i udekoruj natką pietruszki. Ciasto naleśnikowe z grzybami jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g