skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie wszystkich niezbędnych produktów do ich przetworzenia
Krok 2:
Grubo kroimy pomidory, jabłka, marchewkę, ostrą paprykę
Krok 3:
Obierz paprykę z rdzenia i również posiekaj
Krok 4:
Po przecięciu wszystkich składników wszystko przechodzi przez maszynę do mięsa
Krok 5:
Następnie wlej wszystko do rondla i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę, po czym wlej przyprawy i dokładnie wymieszaj
Krok 6:
Możesz natychmiast użyć i możesz zrobić puste miejsca na zimę
aby zrobić domową adżikę, myjemy pomidory, jabłka, słodką i ostrą paprykę. W jabłkach wycinamy rdzeń, obieramy paprykę i dzielimy na pół, obieramy marchewki i dzielimy na cztery części. Wszystkie te składniki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Następnie wyjmij z pieca i dodaj pokruszony czosnek, cukier, ocet, sól i olej słonecznikowy, dokładnie wymieszaj i zamknij plastikową pokrywką. Zamiast ostrej papryki można użyć na mielonej ostrej papryce 1 szt.
ocet w przepisach, chyba że autor zaznaczy inaczej, jest domyślnie dodawany w stężeniu 9%.
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g