skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pomidory nadziewane serem, czosnkiem i jajkiem? Przygotuj jedzenie. Spróbuj wybrać pomidory tej samej wielkości, lepiej, jeśli są średniej wielkości. Ser topiony powinien być dobrej jakości, zrobiony z naturalnego sera. Przed rozpoczęciem gotowania radzę umieścić go w zamrażarce na 15 minut, aby łatwiej było zetrzeć ser. Możesz wziąć dowolny majonez według własnego gustu, a także możesz go przygotować samodzielnie.
Krok 2:
Wstępnie ugotuj jajko. Jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur. Ugotowane schłodzone jajko obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 3:
Schłodzony ser zetrzyj również na drobnej tarce.
Krok 4:
Złóż starty jajka i ser do miski. Obierz ząbki czosnku i przełóż przez prasę do mieszanki jajeczno-serowej. Dostosuj ilość czosnku do swojego gustu, możesz włożyć mniej.
Krok 5:
Dodaj majonez i dobrze wymieszaj potrawy, aż będą gładkie. Spróbuj, możesz dodać sól i pieprz do smaku. Nie zrobiłem tego, w moich odczuciach wystarczyło słoność sera i majonezu.
Krok 6:
Umyj i osusz pomidory. Przetnij je wzdłuż na pół.
Krok 7:
Za pomocą łyżki i noża delikatnie zeskrob wnętrze pomidor wraz z nasionami. Może być stosowany do przygotowywania innych potraw, na przykład do smażenia zupy. Radzę zamrozić tę miazgę.
Krok 8:
Wypełnij połówki pomidora powstałą mieszanką sera, jajek i czosnku. Umieść nadzienie łyżką, tworząc małą zjeżdżalnię.
Krok 9:
Nadziewane pomidory wstaw do lodówki na 10 minut. Podczas serwowania udekoruj każdą połówkę ziołami. smacznego!
Bardzo dobra przekąska! Wcześniej gotowałem taki, ale tylko z serem i czosnkiem. Z jajkiem okazało się delikatniejsze.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g