vinaigrette bez kapusty z wierzchołkami i grzybami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1.Gotuj buraki, marchewki, ziemniaki.
2.Ostudzić i wyczyścić .
3.Obierz jabłko i pokrój w małe kostki.
4.Umyj wierzchołki buraków i pokrój w wstążki
po 1 cm.
5.Ogórek i przekrój na pół i cienko pokrój.
6.Pokrój grzyby na plasterki.
7.Pozostałe warzywa pokroić w kostkę.
8.Sól i dopraw olejem słonecznikowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Grzyby marynowane - 26 kcal/100g
- Świeże grzyby - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g