skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Opłucz warzywa pod chłodną wodą i osusz. Gotuj jajka przez 15-16 minut od momentu wrzenia i natychmiast ostudź pod zimną wodą, są potrzebne "twardo".
Krok 2:
Następnie przekrój jajka na pół, oddziel żółtka do głębokiej miski. Oddziel liście pietruszki od łodyg i bardzo drobno posiekaj. W razie potrzeby możesz dodać inne ulubione warzywa, często dodaję gałązkę kolendry, kopru włoskiego i małą łodygę zielonej cebuli.
Krok 3:
Dokładnie zetrzyj żółtka, widelec dobrze sobie z tym poradzi.
Krok 4:
Z wątroby dorsza odcedź olej i dodaj do żółtek. Ponownie dobrze jest pracować widelcem, ugniatając i pocierając masę, aby uzyskać jednorodność.
Krok 5:
Dodaj zielenie, wymieszaj.
Krok 6:
Pobierz próbkę, w razie potrzeby dodaj sól. Dodaj trochę majonezu, ale bez przesady. W razie potrzeby posyp trochę pieprzu. Wszystko dobrze wymieszaj, masa powinna być jednorodna i plastyczna, ale nie płynna.
Krok 7:
Wypełnij połówki jajek. Można to zrobić łyżeczką lub użyć strzykawki do ciasta, torby. Udekoruj według własnego uznania. W dni powszednie używam tylko liści pietruszki lub kopru. Na świątecznym stole można przygotować w formie tematycznej łodzi; odetnij trochę dno połówki białka dla stabilności, połóż na tostowym chlebie tostowym / nie powinien być duży/, włóż szpikulec z żaglem ogórkowym do masy żółtkowej.
wątroba dorsza to produkt, który zawiera dużo tłuszczu, dlatego warto od razu zauważyć, że częste jej stosowanie nie jest zalecane. Ale to właśnie te tłuszcze są głównym źródłem korzyści dla produktu.
główną zaletą wątroby dorsza jest to, że zawiera olej rybny, który jest dobrze wchłaniany. Pozwala to na zachowanie materiału azotowego potrzebnego do budowy nowych tkanek. Poza tym jest mnóstwo innych pozytywów.
nawiasem mówiąc, skład chemiczny produktu w puszkach jest zachowany, ponieważ wątroba nie jest przetwarzana. Natychmiast, surowy, zostanie zmieszany z puszkami, co oznacza, że pozostaje przydatny.
wątroba dorsza jest niezbędna dla sportowców i musi być zawarta w ich diecie, ponieważ bogata kompozycja witamin pomaga szybko przywrócić organizm po wysiłku. Najważniejsze jest, aby nie zapomnieć o ilości, ponieważ nadmierne jej użycie jest obarczone konsekwencjami.
przede wszystkim przyjmij zasadę, że kaloryczną i tłustą wątrobę należy jeść w pierwszej połowie dnia, aby miała czas na trawienie. Nie ma znaczenia, czy jest czysty na chlebie, czy jako część jakiegoś dania-tylko do 12 po południu.
dla miłośników ryb smak takiej przekąski może być jednoznaczny. Cóż, ci, którzy nie lubią ryb, mogą przynajmniej raz spróbować, może smaki się zmienią..
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g