skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w tym przypadku zawsze trzymam pod ręką przepis na japońską sałatkę owocową: bardzo prosty i harmonijny przepis, chociaż jest jedna trudność-imbir będzie musiał marynować z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, oczyść korzeń, przetrzyj solą, odstaw na noc. Rano spłucz i pokrój bardzo cienko. Wlać ocet, dwie łyżki wody, dodać łyżkę cukru. Złożyć imbir ze słoika, zalać marynatą, pozostawić w cieple na tydzień, a następnie przechowywać w lodówce.
ananas, pomidory, pomarańcza-wszystko pokroić, dodać marynowany imbir, wymieszać z pół łyżki cukru, solą. Przygotuj mieszankę soku z cytryny i śmietany, możesz dodać sól i cukier dla ostrości. SOS polać sałatką. Możesz ozdobić zielenią, ale trochę.
dość niezwykła, pyszna i pożywna sałatka. I nie bój się, że pomidory są tutaj, bardzo harmonijnie uzupełniają smak!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g