skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ciasta, zmiel ciastka blenderem w wygodnym pojemniku, dodaj masło, gotowane mleko skondensowane i dokładnie zmiel ciasto rękami. Ciasto dzielimy na półfabrykaty, wypełniamy je orzechami, kawałkami czekolady i formujemy kulki.
Krok 2:
Wlej posiekany orzech do kubka i zwiń w nim część kulek.
Krok 3:
Wlej płatki kokosowe do kubka i zwiń w nim inną część kulek cukierków.
Krok 4:
Włącz kuchenkę i podgrzej masę czekoladową z 2 stołów na małym ogniu. L. kakao, 2 stół. l. Sahara, 2 stół. l. mleko i 2 stół. l masła, stopniowo wprowadzamy go ze stanu jasnego do ciemnego.
Krok 5:
Schłodzić gotową czekoladę i polać nią nasze kulki cukierków, po umieszczeniu ich na talerzu.
Krok 6:
Po schłodzeniu ciast w lodówce kładziemy je na talerzu i podajemy na świątecznym stole. Smacznego dla wszystkich!
ciasto "ziemniaki" uformowane w kulki z ciasteczek "ghee milk" bez wątpienia przyniesie prawdziwą przyjemność wszystkim dzieciom!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g