skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować cukierki, potrzebujesz patyczków. Można je kupić w każdym sklepie z drobiazgami kulinarnymi. Również dla wygody lepiej jest owinąć każdy cukierek w opakowaniu. Może to być przezroczysty materiał opakowaniowy. Nie można też obejść się bez termometru kulinarnego. Każda gospodyni powinna go kupić. Dla tych, którzy lubią gotować, przyda się więcej niż raz.
1. Przygotuj blachę do pieczenia. Wyłóż go białym papierem do pieczenia. Możesz wziąć Nie biały, ale powinien być wysokiej jakości.
2. Rozłóż patyczki na blasze do pieczenia, aby zaoszczędzić miejsce. Cukierki zostaną umieszczone wzdłuż boku, a końce patyków spotkają się pośrodku.
3. Wlej syrop kukurydziany do rondla z grubym dnem. Tutaj wlej cukier.
4. Wysyłamy patelnię na średnim ogniu. Wymieszaj składniki, musisz całkowicie rozpuścić cukier.
5. Gdy tylko mieszanina się zagotuje, opuść do niej termometr. Czekamy, aż temperatura osiągnie 150 stopni. W takim przypadku często mieszamy.
6. Gdy tylko temperatura osiągnie pożądany poziom, natychmiast zdejmij patelnię z ognia.
7. Wlej żelatynę wiśniową do gorącej masy, szybko wymieszaj.
8. Powstałą masę wlej na krawędź patyczków metalową łyżką deserową. Działamy tak szybko, jak to możliwe, ponieważ masa szybko twardnieje.
gotowe cukierki można włożyć do szklanki, na której dno można wlać dowolne płatki zbożowe w celu zważenia. Będą wyglądać tak pięknie!
i dobrze byłoby spakować każdy cukierek, aby nie sklejały się ze sobą.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g